Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Mac Cosmetica

Per Pagina
Sorteren
M·A·C Cosmetics werd opgericht door Canadese make-upartiesten Frank Toskan en Frank Angelo. Ze richtte zich op de vraag die er was in 1984 naar cosmetica die speciaal geschikt was voor gebruik in de professionele context. Ondanks dat de producten nu ook beschikbaar zijn voor de algemene publiek, blijft hun focus liggen op de
professionals. Het merk begon in de keuken van het huis van de oprichters en is daarvan uit gegroeid tot een miljoenen bedrijf met verkooppunten in meer dan 1500 locaties en 78 verschillende landen.

Oorspronkelijk werden de collecties enkel aan make-up artiesten aangeboden, maar door het groeiende succes van de verkoop werden de producten al snel beschikbaar gemaakt aan het algemene publiek. In 1991 werd de eerste M·A·C winkel geopend in Amerika. Het grote succes trok de aandacht van gigant Estée Lauder en zij kochten 51% van de aandelen in 1995. Na Angelo's overlijden namen zij de resterende aandelen ook over en werd John Demsey aangewezen als hoofd van het bedrijf. M·A·C verhuisde hun hoofdkantoor naar New York City en bleven maar groeien. Het bedrijf is vandaag de dag meer dan 1 miljard dollars waard.

De nadruk van de M·A·C producten lag op kleur en zelfexpressie. Hierdoor werd het merk erg populair bij gebruikers van theater make-up en travestie. Dit kwam overeen met hun motto, toegankelijkheid voor alle seksen, afkomsten en leeftijden. Welkbekend zijn hun samenwerkingen met goede doelen zoals o.a. de M·A·C Aids foundation die sinds de eerste collectie Viva Glam collectie in 1994 al meer dan 220 miljard dollar heeft opgehaald. Deze samenwerkingen hebben zij niet alleen gedaan maar met bekende modeontwerpers, modellen, muzikanten en acteurs zoals Alexander McQueen(2007), Giambattista Valli(2015), Charlotte Olympia(2016), Linda Evangelista(2004), Liza Minelli(2003), Miley Cyrus(2015), Rihanna(2014) en Disney (2010). De collecties van M·A·C Cosmetic bevat make-up voor de lippen, ogen, nagels en het gezicht. Daarnaast worden er ook huidverzorging en make-up accessoires aangeboden. Hun meest iconische producten zijn hun lippenstiften in Mac Red en Rubby Woo, de Pro Longwear foundation en een scala aan make-up kwasten.
Toon Meer