Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Yves Saint Laurent Parfum & Damesgeur

Yves Saint Laurent, geboren in 1936 als Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, is één van de meest iconische en invloedrijke mode-ontwerpers die ooit de catwalk gezien heeft. Hij was in het voormalig Frans Algerije geboren en verhuisde naar Parijs toen hij 17 jaar oud was om zijn dromen te verwezenlijken en zo begon hij zijn carrière in de mode- en cosmetica-industrie. Yves Saint Laurent begon zijn eigen modebedrijf in de 60er jaren en nu zijn er wereldwijd meer dan 70 verschillende winkels in 27 verschillende landen, waarvan de meeste op het Europese vasteland.

Yves Saint Laurent stond tijdens een radicale en evolutionaire tijd in de vrouwenmode met kop en schouders boven alle andere designers dank zijn gewaagde en gedurfde design concepten, zoals de meer unisex en gestroomlijnde broek-pakken, safari jasjes en smokings voor dames, ook "Le Smoking" genoemd.

De verdere ontwikkeling van zijn cosmeticalijn werd in 1978 geïntroduceerd en in de 80er en 90er jaren begon hij ook zijn assortiment parfums en aftershaves uit te breiden. Het eerste parfum, Y for Women, werd al in 1964 gelanceerd maar deze blijft tot heden nog steeds één van de meest geliefde parfums van Yves Saint Laurent. Andere populaire geurtjes uit het assortiment zijn Rive Gauche (1970), Opium (1977) en Paris (1983) en deze worden nu al als moderne klassiekers gezien. Zijn meer moderne parfums zijn natuurlijk ook populair, zoals Baby Doll (2000), Elle (2007) en La Nuit de l'Homme (2009).

Het YSL-label is vaak onder de rijkste vrouwelijke beroemdheden in Hollywood terug te vinden, met fans zoals de Bridget Jones acrtice Renee Zellweger en acrtice Chloe Sevigny. Het iconische YSL logo ziet er nog steeds hetzelfde uit als in 1963, toen het voor de eerste keer op de modewereld te zien was, maar dit maakt het merk ook makkelijk te herkennen. Buiten hun damesmode en geurenassortiment heeft YSL ook een accessoirelijn met handtassen, sjaals, schoenen, riemen, sieraden en lederwaren.
Toon Meer