Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Yardley Parfum & Damesgeur

Yardley of London is meer dan 200 jaar oud en produceerd parfums, toiletartikelen en cosmetica. De merknaam is afkomstig van William Yardley, de persoon die na het faillissement van Samuel Cleaver, de zoon van de stichter van het originele bedrijf. Tegen het midden van de 19e eeuw verkocht het bedrijf een scala van producten, waaronder parfums, toiletartikelen, haar zalven, zepen en poeders. Eén van hun eerste zepen, Old Brown Windsor, werd op de Great Exhibition van 1851 in het Crystal Palace tentoongesteld. Het bedrijf groeide al snel tot een groot success en in 1910 opende ze hun eerste high-street winkel op Bond Street in Londen.

Na verschillende aanpassingen aan hun merkimago en logo werd Yardley een meer bekende en populaire merknaam voor cosmetica en won dank hun betrouwbaarheid en deskundigheid zo ook het vertrouwen van een veel breder publiek. In 1967 koos Yardley het Britsemodel Twiggy om hun producten te promoteren. Hun succes was ongelooflijk en Yardley werd al snel een symbool voor de stijl en cultuur van de Britse jeugd in de jaren 60.

Yardley's meest populaire geur is Lavender, wat speciaal voor hun in het zuiden van Engeland bewerkt wordt. Lavender werd in 1873 gelanceerd en bereikte na zeven jaren ook de Verenigde Staten. Meeste van hun geurtjes hebben een basis van lavendel, maar Yardley maakt ook gebruik van andere bloemen zoals pioen en lelie.

Yardley's assortiment van geurtjes en parfums voor dames omvat verschillende populaire geurtjes zoals Polaire, Daisy, Jade en Diamond en natuurlijk ook klassiekers zoals Lavender, English Rose, Lily of the Valley en April Violets. English Lavender is nu een tijdloze klassieker met een unieke mengeling van accenten waaronder ook bergamot en sandelhout. Diamond bevat bloemige accenten van meiklokjes en Britse roos met accenten van rijpe peren en honing.
Toon Meer