Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Prada Parfum & Damesgeur

Toen Mario Prada zijn mode bedrijf oprichtte in 1913 had hij nooit kunnen voorzien dat het een aantal jaar later in de handen van een vrouw zou vallen. Ondanks dat hij van mening was dat vrouwen niet het bedrijf hoorde te beheren, nam zijn dochter Luisa het bedrijf over kort na zijn overlijden. In de eind 70-tiger jaren kreeg Miuccia Prada, Luisa's dochter, de touwtjes van het bedrijf in handen.

Doormiddel van het bevinden van inspiratie uit het militaire wereldje, begon Miuccia met het ontwerpen van een collectie tassen en rugzakken. Deze waren kenmerkend door het parachute nylon materiaal en de afwerkingen van leder. Deze bekwamen al snel haar best verkopende tassen en markeerde haar opkomst in de haute couture wereld. De tassen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds bekend als haar "signature" tassen en zijn een van de best verkopende Prada producten. Drie jaar later, in 1988, publiceerde ze haar eerste damesmode collectie. Dit door advies van haar zakenman en echtgenoot Patrizio Bertelli.
Prada's collecties zijn altijd al tegen het ideale schoonheidsbeeld ingegaan en blijken chic te zijn in een onverwachte manier. Miuccia deelt dat haar roep voor "lelijk-chic" volledig met opzet is. Ze zei eens dat ze van kant een niet-sexy stof wou maken. Dit was haar gelukt en ze vondt het geweldig. Ze heeft het altijd duidelijk gemaakt dat ze kleren ontwerpt voor de vrouw haar hersenen en niet voor haar lichaam. Haar creaties zijn namelijk veel meer artistiek en psychologisch complex dan ieder zich zou kunnen bedenken. Miuccia laat weten dat haar modecollecties zijn voor vrouwen, echtgenote en dochters die zich willen kleden om het plezieren, verleiden, tevreden houden, trots maken en soms het misleiden van hun mannen.

Prada's eerste geuren werden ambachtelijk gemaakt en er werd geconcentreerd op enkel één geur, zoals Iris, of Orange Flower, of Violet. Het was niet tot eind 20e eeuw, voordat Prada nieuwe geuren toevoegde aan deze collectie en ze "Infusion D'Iris" en "Infusion D'Iris Absolue" vrijgaven. Prada's best verkochte parfum was "Prada Eau de Parfum" gelanceerd in 2004. Het is een frisse, aromatische en Oriëntaalse geur voor dames. Een andere populaire geur is "Prada Candy", die een mix van muskus, vanille en karamel bevat.
Toon Meer