Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Laura Biagiotti Parfum & Damesgeur

Ondanks dat ze Archologie studeerde in Rome, het was Laura Biagiotti's lot om een mode ontwerpster te worden net als haar moeder. Trouwens, haar moeder beheerde een kleermakerij en ontworp de uniformen van de Italiaanse vluchtmaatschapij Alitalia. Na een aantal jaar gewerkt te hebben in het familie bedrijf opende ze haar eigen kleding bedrijf samen met haar echtgenoot, Gianni Cigna. Het was pas in 1972 dat ze haar eerste vrouwen collectie kon creëren. Ze staat ook bekend als de "Koningin van Kasjmier", aangezien het haar lukte om van kasjmier een populaire stof te maken. Kasjmier is altijd aanwezig in haar collecties, die gedragen konden worden door een ieder. Vrouwen aanbeden haar stijl en al haar collecties waren zacht en comfortabel, maar toch flatterend.

Het huis van Biagiotti, gegrondvestigd in Via dei Condotti in Rome word, tot op de dag van vandaag, herkend als een van de grootste modehuizen in Italie. Toen ze in Beijing woonde, was ze de eerste Italiaanse mode ontwerpster om een collectiete te mogen presenteren in China, April 1988. Ze ontving ook de Marco Polo onderscheiding van de Chinese regering voor het brengen van haar collecties naar China.

Laura Biagiotti's geuren worden gemaakt in samenwerking met Procter & Gamble. Haar eerste geur "Fiori Bianchi", geïntroduceerd in 1982. Toch is haar best verkochte geur "Roma", die uitgebracht werd in 1988. De fles ziet eruit als een oud Romijns zuil, met een gepaste basis en schacht. "Acqua di Roma", een frisse, bloemige, fruitige geur, werd uitgebracht in 2010. "Laura" is een zomerse geur, samengesteld door noten van watermeloen, perzik, vanille, vetiver en fresia.
Toon Meer