Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Judith Leiber Parfum & Damesgeur

De wonderbaarlijke en unieke handtasontwerpen van de Hongaarse ontwerpster Judith Leiber worden erkent als één van Amerika's fraaiste voorbeelden van toegewijd vakmanschap. Alle tassen zijn handgemaakt met een kritisch oog voor detail, de prijs van de haute couture clutches en Minaudières zijn ontworpen met kristallen en steentjes. De tassen komen in verschillende vormen zoals dieren, eten of kleding en zijn vaak te zien op de rode loper. De zwanentas was te zien in de Amerikaanse hitserie Sex and the City waar Sarah Jessica Parker aangaf dat ze een voorliefde had voor Leiber's ontwerpen. De ongewone en vrolijke tassen worden zijn ook geliefd door Katy Perry en Kelly Osbourne. Daarnaast zijn ze een must-have foor de Amerikaanse first ladies sinds Marnie Eisenhower één van de beroemde tassen droeg tijdens de inhuldigingsceremonie van haar man Dwight.

Toen ze in 1998 met pensioen ging had ze meer dan 3000 verschillende tassen en accessoires ontworpen. Geboren in Budapest in 1921, als Joods meisje was Judith noodgedwongen haar educatie op te geven in verband met de groei van het fascisme en ging bij de Hongaarse tasmakerij werken. Later werd zij de eerste vrouw die de titel van meester vakvrouw ontving. Na de oorlog begon ze haar eigen tassen te maken, totdat ze naar Amerika emigreerde met haar man. Na werkzaam te zijn als tassenontwerpster voor verschillende bedrijven opende zij haar eigen bedrijf, The Leiber Company, in 1963. Het bedrijf groeide snel en Judith Leiber wordt vandaag de dag verkocht in boetiekjes in New York, Atlanta, Las Vegas en Californië, zowel in prestigieuze warenhuizen als online.

Naast het ontwerpen van tassen, juwelen en accessoires bracht het merk ook een collectie vrouwengeuren uit in 2007. De kenmerkende Leiber (2007) is een Oosterse bloemengeur die gecreëerd is door Karine Dubreuil, voorheen werkzaam bij bedrijven zoals Yves Saint Laurent, Gucci en Guerlain. De fruitige topnoten van ananas en bergamot wordt gevolgd door een compositie van bloemen; roos, cyclamen, jasmijn en piment. Dit rust op een aromatische basis van amber, patchouli, muskus en ceder.

Andere noemenswaardige geuren is de Oosterse Judith Leiber Night (2011) met een dominante kaneelnoot, de bloemige Amethyst (2012) en Exotic Coral (2013), een fruitige bloemengeur met tropische noten van kokosnoot, tiaarbloem, limoen en rum.

In 2010 nam CFDA-lid Jane Matheson de positie van creatief directeur over en onder haar supervisie heeft het bedrijf een modernere aanpak gevolgd. Judth Leiber tassen worden in verschillende musea vertoond, waaronder het Victoria & Albert Museum in Londen, de MOMA in NYC en de Smithsonian Institute in Washington.
Toon Meer