Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Hermes Parfum & Damesgeur

Vandaag de dag staat Hermès voornamelijk bekend om hun tassen, sjaals en parfums, maar het luxe bedrijf begon met het verkopen van harnassen voor paarden in Parijs. Thierry Hermès was een Duits-Franse zakenman die de ondergrond voor zijn bedrijf legde met het leveren van harnassen en andere benodigdheden van zeer hoge kwaliteit aan edellieden in Frankrijk. Na zijn overlijden werd het bedrijf door zijn zoon overgenomen en bleef daarna voor meer dan 100 jaar binnen de familie. In dit tijdperk begon de focus langzaamaan te verschuiven en lag de aandacht meer bij lederen tassen, in tegenstelling tot lederen zadels en harnassen.

In 1949 werd de eerste Hermès parfum uitgebracht. De geur, Eau d'Hermès, was een unisex geur met een focus op kruiden en een sterke ledernoot als referentie aan hun bekende lederen goederen. Hun sjaals zijn nu ook onderdeel van de Franse cultuur en in de jaren 50 en 70 werden enkele tassen hernoemd ter ere van beroemde mensen die van de tassen hielden, waaronder Grace Kelly en Jane Birkin. Rond deze tijd begonnen ze gebruik te maken van hun kenmerkende oranje dozen en logo die we vandaag de dag op elke product kunnen vinden.

Ondanks financiële problemen in de jaren 70, als gevolg van het concurrerende gebruik van synthetische materialen, hield het bedrijf het hoofd boven water door bij het gebruik van ingrediënten van hoge kwaliteit te blijven. Vandaag de dag worden alle producten met de hand in Frankrijk gemaakt. De laatste echte Hermès nabestaande die het bedrijf runde was Jean-Louis Dumas-Hermès die begin 21ste eeuw met pension ging. Zij zoon Thomas Dumas-Hermès runt het creatieve deel van het bedrijf.

De Hermès parfums zijn net zo populair als hun beroemde tassen. Eau des Merveilles (2004) is geïnspireerd door de vrouwelijke magie en een oceaan van fruit, zeenoten en bloemen. Één van hun populairste moderne series is Un Jardin, geïntroduceerd in 2005, met geuren zoals Un Jardin en Méditerranée. Deze serie speelt in op het gebruik van natuurlijke planten samen met bloemen, vijg en citrus om vorm te geven aan een tuin, omringd door water. Het werd opgevolgd door de geliefde Un Jardin Sur De Nil, die een tuin vlak bij de Nijl namaakt met exotische noten van groene mango, lotus, wierook en esdoorn.
Toon Meer