Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Guerlain Parfum & Damesgeur

Guerlain is een geacht Frans parfumhuis opgericht in 1828. Hun parfums worden erkend als een aantal van 's werelds beste parfums en zitten bijna 200 jaar in het vak. Binnen de parfumwereld zijn ze een leider in innovatie en zijn de eerste die experimenteerde met synthetische substanties en geuren en de gourmand geur heeft geïntroduceerd.

De oorsprong van het huis kan getraceerd worden naar een kleine parfumstudio die door scheikundige Pierre Francois Pascale Guerlain geopend werd. Het was niet lang voordat Pierre's fantasierijke geurcreaties de aandacht van de meest invloedrijke mensen in Parijs trok en hij opende al snel een tweede winkel waar hij op maat gemaakte parfums en colognes voor adel creëerde, waaronder Napoleon III, zijn vrouw en Koningin Victoria. De parfum die Guerlain creëerde voor Napoleon III#s vrouw Keizerin Eguenie is nog steeds verkrijgbaar als Eau de Cologne Impériale (1860).

De rol van parfumeester werd binnen de familie overgedragen en het was de derde meester uit de Guerlain lijn die het bedrijf het nalatenschap van vandaag zou geven. Jacques Guerlain was een zeer geheimzinnig parfumgenie die opgevoed werd om parfummeester te worden aangezien zijn oom zelf geen kinderen had. Hij zou vierhonderd geuren ontwikkelen, waarvan sommige vandaag de dag nog steeds populair zijn, maar hij was nooit bij publieke gelegenheden en deed geen interviews. Veel van zijn geuren zijn geïnspireerd door literatuur en kunst. Een greep uit zijn populairste geuren zijn L’Heure Bleue (1912), een zachte parfum met bloemige noten geïnspireerd door impressionisme. Mitsuoko (1919), een Oosters mysterie met noten van citrus, warm kaneel en hout, de poederachtige ambergeur Shalimar (1925) wat één van de eerste parfums met een vanille basis was. De in vanille doordrenkte geur markeerde het begin van Guerlains zoete geuren en droeg de naam Guerlinade. De twee laatst genoemde zijn Guerlains best verkopende geuren en Shalimar wordt gezien als de basis van moderne vrouwenparfum.

Hij bleef geuren creëren tot eind jaren 50 en zijn laatste parfum creëerde hij samen met zijn opvolger, kleinzoon Jean-Paul Guerlan, die de laatste parfummeester van de familie zou zijn. Jean-Paul is de neus achter geuren zoals Chamade (1969), de bloemige Samsara (1989), en meerdere mannengeuren.

Guerlain werd in 1994 overgenomen door LVMH, een luxe groep die de eigenaar is van Dior, Givenchy, Louis Vuitton en vele andere. Veel geur enthousiasten waren bang dat de het merk commercieel en goedkoop zou worden, maar Guerlain is precies hetzelfde gebleven. Het verschil is dat nieuwe parfumeurs aan het werk zijn, waaronder Olivier Cresp en Thierry Wasser. La Petite Robe Noire (2009), een jeugdig parfum met kersen, drop, bessen en bergamot, is een moderne Guerlain geur waarvan meerdere limited editions zijn uitgebracht.
Toon Meer