Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Givenchy Parfum & Damesgeur

Givenchy is een wereldberoemd modehuis dat in 1952 door Hubert de Givenchy gesticht werd. Givenchy heeft een reputatie voor elegantie en haute couture. Givenchy werd geboren in een aristocratische familie van Beauvais, Frankrijk, en in 1944 verhuisde hij naar Parijs voor zijn studies aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts. Na zijn studies op de kunstacademie werkte hij voor verschillende belangrijke modeontwerpers in Parijs, hij vond ook werkervaring bij de Franse ontwerper Jacques Fath. Franse modehuizen waren al bekend in het wereldwijde mode-milieu en Givenchy accumuleerde nog meer ervaring met zijn werk voor Lucien Lelong, Robert Piquet en Elsa Schiaparelli.

In 1952 opende Givenchy zijn eerste boetiek en stichtte zo ook zijn eigen modehuis. Zijn debut collectie was meteen een grote hit en Givenchy ontving veel lof voor zijn chique en vrouwelijke designs. Zelfs beroemdheden zoals Audrey Hepburn waren grote fans en Givenchy's creaties zijn daarom ook in enige van haar films terug te vinden zoals Sabrina, Breakfast at Tiffany's en Charade. Zijn aanvankelijke collecties bestonden uit aparte kledingstukken zoals lange luchtige rokken en op maat gesneden blouses, zoals de Bettina blouse, die vernoemd werd naar model Bettina Graziani. De latere collecties brachten ook avondjurken, vrouwelijke hoofddeksels en maatpakken in het Givenchy assortiment.

In 1957 begon de uitbreiding naar parfums met "L'Interdit", een geur die geïnspireerd werd door zijn meest beroemde klant, Audrey Hepburn. De eerste mannelijke geur, Monsieur de Givenchy, werd pas twee jaren later in 1959 gelanceerd. Givenchy is nu een deel van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy S.A.), maar is nog steeds een sterke favoriet voor beide beroemdheden en het grote publiek. De meest populaire geurtjes uit het Givenchy assortiment van parfums voor vrouwen zijn de heerlijk bloemige Givenchy III (1970), de verleidelijk zoete en houtige accenten van Ysatis (1984), de heerlijk bloemige Amirage (1991), de Orientaals bloemige Organza (1996), de verleidelijk bloemige Hot Couture (2000), de fruitige en bloemige accenten van Very Irresistible (2005), de Orientaals bloemige Ange Ou Demon (2006), de delicate en poederachtige Dahlia Noir (2011), de zoet bloemige Bloom (2013) en de gesofisticeerde Dahlia Divin (2014).

Givenchy – tijdloze schoonheid & klassieke elegantie
Toon Meer