Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Ghost Parfum & Damesgeur

Ghost, een Brits modebedrijf, werd in 1985 opgericht door ontwerpsters Katherine Hamnet en Tanya Sarne. Beidde dames waren in de mode-industrie beland door middel van modellenwerk. Ze staan voornamelijke bekend om hun flatterende jurken en populaire geuren zoals Ghost Original, Eclipse en Luminous.

Tanya Sarne, creatief directeur van Ghost, heeft nooit een ontwerpstudie gevolgd. Ze deed wat modellen werk tijdens haar studie aan de universiteit, maar gaf dit op om haar man in zijn carrière te ondersteunen. Enkele jaren later kwam hun huwelijk ten einde en woonde Sarne op zichzelf met twee kinderen. Veel geld om uit te geven had ze niet en ze kocht voornamelijk kleding in kringloopwinkels. Tijdens haar uitstapjes werd ze keer op keer geinspireerd door de unieke outfits die ze tegenkwam. Als creatieve uitlaat begon ze zelf kleding te ontwerpen en vormden later een team met de professionele Katherine Hamnet.
Essentieel voor zowel de stijl van het merk, maar ook hun succes was de ontdekking van een nieuw type stof. Viscose is een goedkoop product gemaakt van katoen cellulose. Sarne begon te experimenteren met de stof en ontdekte dat specifieke manieren van drogen de stof heel licht maakte en niet gestreken hoefde te worden. De stof is de basis van alle Ghost kleding, waaronder hun welbekende jurken.

Ghost is extreem succesvol en Sarna is altijd betrokken gebleven. Sarne heeft ook een succesvolle collectie zomerjurken voor het Britse bedrijf Mark & Spencer ontworpen. De eerste Ghost parfum werd uitgebracht in 1995 en het bedrijf heeft meerder succesvolle opvolgers uitgebracht. Ghost, of Ghost Original (2000), is een mix van bloemen en fruit dat wordt gedomineerd door accenten van frisse sinaasappel, ananas en druiven. Eclipse (2014) bevat bergamot, citroen, mandarijn, zwarte bessen en roos, verpakt in een prachtige fles in de vorm van een maan. Ghost geuren staan bekend om hun onmiskenbare flessen en de hoge kwaliteit van de aroma's.
Toon Meer