Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Elizabeth Taylor Parfum & Damesgeur

De Brits-Amerikaanse actrice Elizabeth Rosemond Taylor heeft in meer dan 50 films gespeeld en won twee Oscars. Naast haar werk als actrice stond ze bekend om haar uitbundige liefdesleven, gezondheidsproblemen en fortuin. Op 10-jarige leeftijd kreeg Elizabeth haar eerste rolletje in een film, One Born Every Minute (1942). Dit was het begin van een succesvolle carrière. Tijdens de opnames van de film Cleopatra (1963) stond ze weer in de bladen, niet enkel omdat de film één van de duurste was om te produceren, maar ook omdat ze daar haar vijfde - en zesde - man leerde kennen. Men vond het schandalig dat Richard Burton en Elizabeth Taylor een affaire hadden, omdat ze toentertijd beidde nog getrouwd waren. De priester werd er zelfs bij betrokken en kastijdde haar voor het stelen van andermans echtgenoot.

Elizabeth Taylor was stijlvol, niet alleen op het grote scherm, maar ook in haar privéleven. Veel vrouwen deden inspiratie op van haar "cat-eye" make-up look uit de film Cleopatra, wat vandaag de dag nog steeds een trend is. Haar persoonlijke stijl was gedurfd; ze hield van pailletten, bloemen, kralen, veren en strikjes. Taylor was de eerste beroemdheid die haar eigen geurenlijn ontwikkelde. Haar eerste geur Passion werd in 1987 uitgebracht en was een onmiddellijk succes. Elizabeth was zeer betrokken bij het ontwikkelingsproces van de geuren en gaf haar tweede geur de naam "White Diamonds", naar haar voorliefde voor sprankelende juwelen. White Diamonds is een rijke en krachtige geur, net als Taylor zelf. Met een bloemige opening, warm hart en
Taylor was de eerste beroemdheid die haar eigen parfumlijn creëerde. Haar eerste geur Passion uit 1987 werd een bestseller. Elizabeth was zelf erg betrokken bij het maken van haar geuren, en Oriëntaals basis. De flacon is versiert met diamanten ring wat het sjiek accent geeft. In een autobiografie over Elizabeth Taylor werd er aangegeven dat de geurencollectie haar meer heeft opgeleverd dan haar carrière als actrice. In feite, de Britse krant The Guardian schatte dat de meerderheid van haar fortuin van 500 miljoen - 1 miljard van de winst van haar geuren is gekomen.

Elizabeth Rosemond Taylor werd geboren op 27 februari, 1932, in Londen en overleed op 79-jarige leeftijd in 2011. Ze zal altijd herdacht worden en bekend staan om haar schoonheid, prachtige wimpers, chaotische liefdesleven, acht echtgenoten, films en de The Elizabeth Taylor AIDS Foundation (opgericht in 1991).
Toon Meer