Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Diane von Furstenberg Parfum & Damesgeur

Diane von Furstenberg (of DvF) is een modeontwerpster bekend voor haar omslagjurk. Ze was vorstelijk tijdens haar huwelijk met Prins Egon van Fürstenberg, maar verloor haar titel na hun scheiding in 1972. Tijdens haar huwelijk met Prins Egon vond ze het belangrijk om zelf geld te verdienen en richtte daarom haar kledingbedrijf op. In 1974 bracht ze de iconische omslagjurk uit wat haar internationale herkenning opleverde. De eenvoudige jurk was een hit, omdat de jurk er op elke lichaamsoort flatterend uitzag. In die tijd gaf Diane aan dat de jurk geschikt was voor jong en oud, dik en dun, arm en rijk. Vandaag de dag is de prachtige jurk nog steeds super populair. Tegen 1976 was de omslagjurk meer dan een miljoen keer verkocht. Furstenbergs ontwerp was zelfs te zien op de voorpagina van Newsweek waar het vergeleken werd met Coco Chanel.

Diane von Furstenberg bracht ook haar eigen cosmeticalijn, tellsell bedrijf, juwellencollectie en kleren uit. Haar opvallende en kleurrijke ontwerpen waren eenvoudig te combineren. Beroemde klanten van haar kledinglijn zijn Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale, Madonna, Tina Brown, Jessica Alba, Susan Sarandon en Jennifer Lopez. Kate Middleton is een fan van haar avondjurken.

Ze is beste vrienden met Gloria Vanderbilt en organiseerde Gloria’s book launch feest. Diane heeft zelf ook schrijfervaring en is de schrijfster van meer dan zes boeken.

In 1974 bracht ze de eerste Diane von Furstenberg parfum uit. De geur is vernoemd naar haar dochter Tatiana. Diane sprak in een TV-advertentie en zei dat de geur voor mannen was om van te houden en voor vrouwen om te herinneren. Tatiana is een combinatie van bloemen, oranjebloesem en groene noten.

Diane von Furstenberg has been credited with a star on Seventh Avenue's Fashion Walk of Fame in 2008, en in 2010 ontving ze de Gold Medal bij het jaarlijkse Queen Sofia Spanish Institute.

In 1992 verkocht de Koningin van de omslagjurk haar bedrijf, maar blies er zelf in 1997 nieuw leven in. Vandaag de dag kan je de Furstenberg winkels in meer dan 70 landen bezoeken.
Toon Meer