Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Acqua di Parma Parfum & Damesgeur

Acqua di Parma, opgericht in 1916, is een producent van luxe goederen en focussen zich voornamelijk op het maken van geuren en geparfumeerde kaarsen. Het bedrijf begon colognes te verkopen in Parma, Italië en stond bekend om hun lichte en frisse geuren. Hun bekendste geur, met de eenvoudige naam Colonia, zorgde ervoor dat Acqua di Parma binnen Europa een huishoudnaam werd.

In de jaren 30 ontwierp Acqua di Parma hun iconische flacons met hand gemaakte ronde verpakkingen. Hierdoor waren de geuren onmiddellijk te herkennen en de elegante Art Deco stijl trok nieuwe klanten. Als resultaat kon het bedrijf uitbreiden in meerdere branches. Acqua di Parma begon met het ontwikkelen van unisex geuren en parfums voor vrouwen.

Acqua di Parma staat wereldwijd bekend als een luxe merk en ondanks hun succes worden alle producten nog steeds met de hand gemaakt en in elkaar gezet. Enkel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en er is zelfs een luxe Acqua di Parma spa in Italië.

Hun eerste vrouwelijke geur Profumo werd uitgebracht in 1930. Hiervoor had Acqua di Parma enkel mannelijke colognes uitgebracht. In 1999 onthulde Acqua di Parma een nieuwe collectie geuren die zowel voor dames als heren geschikt waren met de naam Blu Meditteraneo. Deze collectie doet inspiratie op uit het Mediterraanse leven en bevat lokale kruiden, fruit en bloemen. Een topper uit deze collectie is de fris en lichte Bergamotto di Calabria (2010) met bergamot uit het zuiden van Italië. Magnolia Nobile (2009) is een moderne creatie voor vrouwen met als focus magnolium bloemen en klassieke citroen noten.
Toon Meer