Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Karl Lagerfeld Aftershave & Herengeur

De Duitse modeontwerper is nogal mysterieus en er is niet veel bekend over zijn privé-leven. Hij heeft zelfs nog nooit zijn geboortedatum vrijgegeven en mensen raden al tijde verschillende geboortejaren. Wat wij wel weten is dat hij in het noorden van Duitsland op gegroeit is en dat zijn vader eigenaar van een melkbedrijf was. In 2008 vond een Duits blad het bewijs dat Lagerfeld in 1933 geboren was.

Lagerfeld studeerde af in illustrie en geschiedenis begin jaren 50, daarna begon hij t werken voor Balmain en gebruikte schuilnaam Roland Karl. Hij werd ontdekt en kreeg een stage aangeboden nadat hij meedeed aan een ontwerpwedstrijd en zijn winterjas de eerste prijs won. Hij kreeg een baan aangeboden als ontwerper bij Jean Patou, een beroemde Frans couturehuis bekend om hun parfums en conceptstukken. Hij heeft voor meerdere merken gewerkt, waaronder Chanel, waar hij de algemene ontwerper is sinds 1983, Fendi, Chloé en Macy's.

Lagerfeld is vaak beschreven als een wonderkind of genie. Naast modeontwerper is hij een bekwaam architect, fotograaf en illustrator. Hij zet de meeste van zijn advertenties zelf in elkaar. Hij staat ook bekend om zijn buitengewoon prachtige collectie literatuur, kunst en huizen die vaak gedecoreerd zijn in historische stijl en met unieke kunststukken. Hij is nooit getrouwd geweest, maar had een lange relatie met aristocraat Jacques de Bascher de Beaumarchais die in 1989 overleed.

De eerste Karl Lagerfeld geur werd uitgebracht in 1978. Het is een houtige, wierook geur vol met noten van tabak, sandelhout, liswortel en amber. Andere Lagerfeld geuren zijn de Oosterse, kruidige Photo (1990), vol citrus en bloemen, en de frisse Jako (1998). Een Modernere geur is Karl Lagerfeld for Him (2014), een fougere, aromatische geur met noten van lavendelolie, appel en viool op een basis van hout.
Toon Meer