Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Jean Paul Gaultier Aftershave & Herengeur

Jean Paul Gaultier is één van de meest beroemde en succesvolle Franse modeontwerpers van alle tijd. Hij werd al op jonge leeftijd door Pierre Cardin gespot, die hem op de prille leeftijd van 18 jaar oud als zijn assistent in dienst nam. In 1974 werd Gaultier de manager van een grote Pierre Cardin boetiek en in 1976 lanceerde Gaultier ook zijn eerste eigen collectie. Jean Paul Gaultier maakte al vanaf het begin duidelijk dat hij een leider was, niet een aanhanger, vooral als het om mode ging. Deze instelling bracht hem beide kritiek en ondersteuning, maar het schrikte de iconische Fransman niet af van het doeleinde om zijn dromen te verwerkelijken.

Kort na de lancering van zijn debuut collectie verdiende Gaultier zichzelf al snel een reputatie als het 'enfant terrible' van de Franse mode. Veel van Gaultier's volgende collecties zijn op "street wear" gebaseerd, gericht op de populaire cultuur, terwijl andere van zijn collecties, in het bijzonder zijn Haute Couture collectie, erg formeel maar tegelijkertijd ook ongewoon en speels zijn. Alhoewel meeste mensen zijn ontwerpen op dat moment nog toegeeflijk vonden, waren er fashion editors, met name die van Elle en Franse Marie Claire, die makkelijk verleid werden door zijn creativiteit en deze zagen meteen zijn beheersing van kleermakerij en dit lanceerde later ook zijn globale carrière.

Gaultier is eigenlijk een relatieve laatkomer op de parfum scène, maar de reputatie dat hij als ontwerper verdiende steunde hem goed bij de lancering van zijn eerste parfum voor vrouwen, Classique. Het parfum werd in 1993 gelanceerd en twee jaren later lanceerde hij ook Le Male voor de heren, een geur die nog steeds populair is. Alle geuren die Gaultier gelanceerd heeft zijn bekend wegens hun eigenaardige verpakking en de ongewone composities van accenten in de geuren zelf.

Andere populaire geurtjes in het assortiment voor heren zijn de zacht bloemige accenten van Gaultier 2 (2005), de aromatische citrus accenten van Fleur du Male (2007), de aromatisch houtige accenten van Monsieur Eau du Matin (2008), de aromatische warme en houtige accenten van Kokorico (2011) en de pittige en aromatische accenten van Le Beau Male (2013).
Toon Meer