Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Issey Miyake Aftershave & Herengeur

Issey Miyake is Japanse ontwerper die voornamelijk bekend staat om zijn fantasierijke ontwerpen en zeer populaire geuren. In de jaren 90 werd Issey Miyake steeds bekender en naast het uitbrengen van geweldige geuren zoals Nuit d’Issey (1992) en Pleats Please (1993) ontwierp hij ook kostuums voor balletvoorstellingen, naaicomputers en Steve Job's kenmerkende coltrui die hij bijna dagelijks droeg.

De ontwerper was geboren in Hiroshima in 1938. Hij woonde daar met zijn familie toen de stad geraakt werd door een nucleaire bom in 1945. Hij overleefde, maar zijn moeder overleed door de radioactieve neerslag van de aanval. Miyake vond troost in kunst en besloot te studeren aan een universiteit in Tokio waar hij in 1964 afstudeerde met een diploma in grafisch design. Hij reisde en werkte voor ontwerphuizen in Europa voordat hij terug ging naar Japan om zijn eigen bedrijf op te richten in de jaren 70. Vanaf het begin is hij geïnteresseerd geweest in stoffen en textiel, voornamelijk het traditioneel gebruik van plooien. Zijn ontwerpen zijn een combinatie van traditioneel en modern. Naast one-size-fits-all shirts verpakt in plastic tubes, met laser bewerkte jurken creëerde hij ook A-POC, een machine die kleding creëert met behulp van digitale instructies, zonder te hoeven naaien.

De eerste Issey Miyake geur voor mannen werd uitgebracht in 1994. Net als zijn andere creaties zijn de Issey Miyake colognes en geuren vaak helder en minimalistisch. L'Eau d'Issey Pour Homme is een verfrissende mannelijke geur die zwaar gebruikt maakt van yuzu, een soort Japanse grapefruit die bekend staat om de zure geur. Deze zuurheid wordt in balans gebracht met een basis van hout en kruiden. De geur was een groot succes en is tot op de dag van vandaag een van de bestsellers. Er zijn verschillende varianten van deze geur uitgebracht zoals L'Eau Bleu (2006), L'Eau d'Issey Homme Intense (2007), Oceanic Expedition (2015) en meerdere zomervarianten. Miyake bracht een tweede mannencollectie uit in 2014; Nuit d’Issey. Deze duistere en mysterieuze avondgeur bevat donker hout, leder, zwarte peper en wierook.
Toon Meer