Verdien Punten Elke Bestelling
100% Originele Producten

Antonio Puig Aftershave & Herengeur

In 1914 stichtte Antonio Puig Castelló het bedrijf dat tot vandaag nog zijn naam draagt, Antonio Puig S.A. Vanaf het prille begin was het gewijd aan de sector van de parfumerie en cosmetica, maar het was pas in 1922 dat het een product onder hun eigen naam lanceerde. Dit eerste product was Milady en het was meteen ook de eerste lippenstift die in Spanje geproduceerd werd. Alhoewel het bedrijf nu internationaal bekend is, blijft het nog steeds in de handen van de Puig familie. De hulp van Antonio's vier zonen kwam er over de jaren bij en sindsdien hebben zij ook het imperium van hun vader geërfd.

Het bedrijf begon pas rond 1960 aan hun toekomstige uitbreiding te werken. Het verbeterde na het bouwen van hun eigen laboratoria ook de kwaliteit van hun producten en dit gaf Puig uiteindelijk meer controle over de ontwikkeling van hun eigen parfums en cosmetica, alhoewel ze nog steeds met andere laboratoria samenwerkten. Het is een weinig bekend feit dat er zelfs een samenwerking was met Paco Rabanne, dat is ook wanneer hun eerste parfum fabriek gesticht werd in Chartres, Frankrijk.

Eén van de latere, maar ook meest cruciale gebeurtenissen die plaatsgevonden heeft, was de contract ondertekening met Carolina Herrera om al haar geuren te creëren en adverteren. Het succes van dit contract verspreide zich door de hele mode-industrie en dit zach ook het begin van verschillende contracten met beroemdheden om hun geurtjes te creëren, zoals die van Antonio Banderas. Dit leidde tot verdere expansie wat zelfs meer beroemdheden en merknamen zoals Shakira en Comme de Garcons op de Puig-lijst toevoegde.

Antonio Puig is nu een oud en goed bekend parfumhuis met verschillende bekende mannelijke aftershaves en geurtjes in hun assortiment zoals de aromatisch frisse Aqua Brava (1968), de aromatisch houtige Quorum (1982), de pittig bloemige Aqua Quorum (1994) en de pittig frisse Quorum Silver (2005).

Antonio Puig - voor de passie.
Toon Meer